


Vuohenjuusto-raparperiflatbreadit – rieskamaisten pannuleipien juju on pikkelöity raparperi
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Flatbread eli pannuleipä päällystetään vuohenjuustolla ja makeassa etikkaliemessä pehmennetyllä raparperilla. Rieskamaiset, pannulla paistetut vuohenjuusto-raparperiflatbreadit täytetään kypsänä. Pikkelöidyn raparperin ja vuohenjuuston yhdistelmä on pettämätön!
Reseptin ainekset
8 kpl
2 dl
vettä
2 tl
kuivahiivaa
½ tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
5 dl
vehnäjauhoja
Pikkelöity raparperi
250 g
raparperia
1½ dl
vettä
½ dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
muutama oksa timjamia
Lisäksi
150 g
pehmeää vuohenjuustoa
½ rku
rucolaa
timjamia
rouhittua mustapippuria
Vuohenjuusto-raparperiflatbreadit valmistetaan näin:
- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita seos veteen. Lisää suola. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi puoli tuntia.
- Huuhtele ja kuivaa raparperit. Leikkaa varret 10 sentin pituisiksi pätkiksi ja viipaloi pitkittäin ohuiksi lastuiksi. Laita lastut kulhoon. Mittaa vesi, etikka ja mausteet kattilaan. Kuumenna ja keitä pari minuuttia. Kaada kuuma liemi raparperien päälle. Anna jäähtyä ja maustua.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se 8 osaan. Kauli paloista jauhotetulla alustalla soikeita leipäsiä (12 x 20 cm).
- Voitele parilapannu kevyesti öljyllä ja paista leipiä yksi kerrallaan pari minuuttia per puoli, kunnes ne kypsyvät ja saavat hieman väriä. Pidä leivät lämpiminä liinan alla.
- Levitä flatbreadien päälle vuohenjuustoa, rucolaa ja pikkelöityä raparperia. Viimeistele timjamilla ja mustapippurilla.
Vinkki!
Voit tehdä pikkelöityä raparperia isomman satsin. Se säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat